nieuws

Gluren bij de buren, 10, 11 en 12 december 2010.

Huis gevuld met kunst, design en meer.
 
Op 10, 11 en 12 december tijdens Gluren bij de buren Amersfoort, zet C2C ontwerper | kunstenaar Helma van Schendel haar huis aan het Longkruid 18 op zijn kop. Drie verdiepingen worden gevuld met kunst, design, boeken, cd’s, kaarten, sieraden en kleding.

De tentoonstelling vormt de opmaat van de in aanbouw zijnde webgalerie “OK by Mother Earth” (www.OKbyME), die 6 maart 2011 op de dag van het eindfeest van Seven days of Inspiration (www.7di033.nl) de lucht in zal gaan. Het grootste deel van de getoonde werken hebben ook een Amersfoortse oorsprong. lees meer (pdf) >>

events Art 4 Earth

Kunstveiling ten bate van Matchpoint, 8 november 2009.

Art4Earth organiseert duurzame kunsthappening.


Op 8 november van 13.00 tot 18.00 uur zal er tijdens de Nationale Kunstweek, aan de Kleine Koppel 31 te Amersfoort een Kunstevent gehouden worden. Dit is gratis toegankelijk en wordt door Art4Earth in samenwerking met Matchpoint georganiseerd. Hoogtepunt vormt de veiling en verloting van bijzondere kunstwerken, die ter beschikking zijn gesteld door Amersfoortse kunstenaars en Amersfoortse bedrijven. Gerard de Kleijn, directeur van de Amersfoortse musea, zal die dag als veilingmeester optreden. 40% van de opbrengst van de veiling gaat naar de stichting Matchpoint Betrokken Ondernemen.

Tevens is er die dag livemuziek, dans, film, een kinderworkshop en ligt de Inspiratieboot in de Eem. Tenslotte zullen er kunst, kleding, sieraden, boeken, cd’s, hapjes en drankjes verkocht worden. Voor elk wat wils dus!

Art4Earth

Via dit bijzondere “Event from the Heart for the Heart”, probeert Art4Earth haar boodschap uit te dragen. We kunnen eten, drinken, feesten, ons kleden, cadeaus  kopen en ook respect hebben voor de mens en de aarde waarop wij leven. Naast dat de verkochte producten fairtrade en/of biologisch zijn, zit aan alles dat Art4Earth doet of verkoopt, een goed doel verbonden. De bezuinigingsplannen van de gemeente treffen ook stichting Matchpoint. Daarom heeft Art4Earth besloten haar met deze happening te steunen. Zo wenst ze de organisatie een hart onder de riem te steken en een deel van de bezuinigingen te compenseren.

Matchpoint

De stichting Matchpoint heeft als doel Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en Maatschappelijke Stages in Amersfoort te stimuleren en te faciliteren. Zij fungeert als intermediair tussen onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven in en om Amersfoort. De stichting, zonder winstoogmerk, past duidelijk bij de visie van Art4Earth. Meer informatie is te vinden op www.matchpointbetrokkenondernemen.nl.

Tentoonstelling veilingstukken

De kunstwerken, die geveild en verloot worden, zijn vanaf vrijdag 30 oktober op diverse locaties in Amersfoort te zien. Bij de tentoonstellingslocaties ontvangen de klanten bovendien bij aankopen boven de € 25,- een lot ter waarde van € 2,50 gratis.

De volgende kunstenaars stellen kunstwerken beschikbaar voor de veiling: Margarethe Broers, Ruth Henkel, Heidi Jansen, Ger de Joode, Jet Kraanen,
Ted de Keijzer, John Konijn, Jolanthe Lalkens, Arjen van der Linden, Anders Wolhar , Adriana Nichting, Hilde Paalvast, Sally Pitmann, Gert van Reenen en Helma Wiersma. Via Art Amersfoort Galerie, AVU Kunstkader en Art Transit zijn  zeefdrukken en schilderijen beschikbaar gesteld van de volgende bekende kunstenaars: Ton Schulten, Wouter Stips, Jacques Tange, Herman Brood, Corneille, Karel Appel, Pien van den Broek, George Heidweiller, Martine Jacobs.

De werken zijn nu al door de hele stad te zien in Restaurant Cafe Hemels, LeFF, Glas Atelier Hillit, galerie S.M.A.A.K., Bibliotheek Zonnehof, Art Amersfoort Galerie, Bergpaviljoen, AVU Kunstkader, Wijnhuis Alexander in Hoogland, De Hypotheker op Emiclaer, De Serre en de Kamers in Vathorst.

Programma 8 november

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Live optreden duo Saudara
13.30 uur Gedicht door Helma (Art4Earth)
13.35 uur Welkom Carin Kampman (directeur Matchpoint)
13.40 uur Opening door Hasse Dekker (o.a. kunstverzamelaar)
  Aansluitend optreden van WE-dance
14.00 uur Vervolg optreden duo Saudara
14.30 uur 1e Loterij trekking door de notaris
14.40 uur Start Veiling met veilingmeester Gerard de Kleijn van Amersfoort in C
15.30 uur 2e Loterij trekking door de notaris
15.40 uur Optreden Dutch Treat
18.30 uur Bekendmaking voorlopige opbrengst.
18.00 uur Einde

Doorlopend tussen 13.00 en 18.00 uur:
Biologische hapjes en drankjes te koop o.a. van Kalasa! Kitchen
Schilderworkshop voor kinderen in de Inspiratieboot
Vertoning van de prijswinnende BBC documentaire Earth in de Inspiratieboot
Verkoop van loten, kunst, boeken, CD’s, kleding, kaarten, sieraden etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Helma Wiersma (Art4Earth)  06-27230917

Carin Kampman (Matchpoint ) 06-55393309

Els de Bar (Stichting Kunstweek) www.kunstweek.nl

events Art 4 Earth

Art 4 Earth heeft S.M.O.E.L 

Op 22 april 2009, de dag van de aarde, zal om 4 uur een golf van liefde en verbondenheid over de wereld worden uitgezonden met als stralend middelpunt het 750 jarige Amersfoort. Op die dag zal de stichting art4earth gelanceerd worden. Art 4 Earth staat voor de nieuwe samenleving waar we allen in de wereld zo naar hunkeren. We willen eten, wonen, leren, consumeren kortom het leven 4en, maar ook met respect behandeld worden en zorgvuldig omgaan met de aarde waar we op leven. Art 4 Earth helpt daar bij. Hoe?

Art 4 Earth heeft S.M.O.E.L. want zij staat voor:

  • Samen (ieder mens is van waarde en niemand hoeft te worden buitengesloten)
  • Minimale footprint (biologisch of gebruik van de minst milieubelastende stoffen in hun soort)
  • Origineel (kunstenaars, ontwerpers en muzikanten leveren ons hun mooiste creaties)
  • Eerlijk (fairtrade en iedereen in de keten ontvangt een eerlijk bedrag voor zijn/haar werkzaamheden)
  • Liefde (onze bron: from the heart, for the heart !)

Bovendien weet Art 4 Earth van 1 + 1 = 3 te maken. Hoe?

Naast dat aan alle bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, wordt van alle producten, diensten en evenementen minimaal 40 cent, 4 euro of 4% overgemaakt aan een van de 40 door Art4Earth  te selecteren projecten. Welk doel het is, wordt ook altijd duidelijk kenbaar gemaakt. De projecten zijn ook weer met zorg geselecteerd en gaan uit van de zelfredzaamheid van de mensen, waar ook ter wereld. Het geld geeft de mensen alleen dat ene zetje om een huis te kunnen bouwen, hun bedrijfje te starten, een goede scholing en gezondheidszorg te ontvangen en de natuurlijke rijkdom van de aarde te behouden. Kortom alles wat nodig is om een gezonde samenleving tot stand te brengen.

Alles waar het Art 4 Earth label aan verbonden is, is tot stand gekomen met grootst mogelijke zorg. Door het verkopen van kunst en kunst/designgerelateerde producten, zoals kaarten, kleding, cd’s, sieraden, boeken, meubels etc. probeert zij voor alle deelnemers zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen.

Voor de lancering op 22 april is er voor gekozen om er in samenwerking met Dansstudio WE-DANCE van 15.00 tot 18.00 uur een super feestelijke middag van te maken, met livemuziek van duo Saudra (zang Fajari Bertels en gitaar Laurenz Thenu), dansoptreden, kunsttentoonstelling, verkoop van Art4Earth producten, presentatie nieuwe meubellijn, modeshow “Dressed to be loved”en infomarkt. Op deze dag staat naast de vele andere projecten een project echt centraal: onderwijsprojecten in Mali van OXFAM-NOVIB.
Arth4Earth steunt dit project d.m.v. sponsoring van het Dreamteam dat 100 km tijdens de TrailWalker op 20/21 juni 2009 zal gaan lopen om geld in te zamelen. 2 dames van dat betreffende team zullen, die middag zich ook aan het publiek voorstellen.

Locatie: Het hart van Nieuwland in Amersfoort (terrein van boederij Sneul, Rode Leeuw 11a) van 15.00- 18.00 uur.

overstromingen in Togo

Art for Earth op de bres voor Togo

(22-8-2008)

Via de stichting Go Togo bereikte ons het bericht over verschikkelijke overstromingen aldaar. Meer hierover is te lezen in het persbericht (pdf). Hieronder vind u ook foto's die we ontvangen hebben. Wij zijn druk bezig allerlei inzamelingsacties op touw te zetten en indien u zelf ook ideeën heeft meld het door een mail te sturen naar gotogo@helmawiersma.nl. De komende tijd zal de site steeds geactualiseerd worden wat betreft lopende inzamelingsacties. Gewoon direct geld overmaken op het gironummer 39.52.14.238 van de Stichting GoTogo onder vermelding van 'watersnood' kan natuurlijk ook.


Art for Nature wordt Art for Earth

(22-4-2008)

Op de dag van de aarde, is de naamswijziging een feit. Art for Nature wordt Art for Earth. Vanwege de plannen voor de toekomst, heb ik besloten Art for Nature tot Art for Earth te herbenoemen. Mede vanwege betrokkenheid bij stichting Go Togo vond ik de verbreding naar de aarde de juiste. Ik hou van de aarde en alles wat aan schoonheid daar te vinden is. Zowel de mensen als de natuur.

Klimaatbos

(20-3-2008)

Ter ondersteuning van de actie rondom de aanleg van het klimaatbos door Natuurmonumenten, heb ik het hiernaast staande gedicht gemaakt. Een doek met een afdruk van dit gedicht was die week te lezen in het planterscafe. Een aantal schorsvaasjes waren ter verfraaing in de Klimaathut op het terrein opgesteld. Wilgetenen harten met klimop waren als wandelroute in het bos uitgezet. Zelf met mijn kinderen op 27 februari ook een eik in het bos geplant.

boomschorsvaasjes

Boomschorsvaasje

(11-11-2007)

Speciaal voor Natuurmonumenten heb ik het boomschorsvaasje 'Een natuurmoment' ontworpen. De vaasjes zijn met de hand vervaardigd, waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn. De vaasjes zijn zo'n 28 centimeter hoog en hebben een doorsnede van 4 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in wit, groen en bruin.

Leden kopen deze bijzondere vaasjes voor € 80,- per stuk (niet-leden € 100,- per stuk). Leden van Natuurmonumenten ontvangen bovendien in november en december 5% korting op andere kunstwerken uit het atelier en tijdens de expositie bij Art Transit.

Natuurmonumenten ontvangt ten allen tijde 10% van de verkoopopbrengst.
Een origineel cadeau voor de natuur dus!

U kunt het vaasje in Amersfoort afhalen of (verzekerd) laten versturen.
De kosten voor het verzekerd verzenden zijn 7,95.

Bestellen? Vul het contactformulier op de contactpagina volledig in en vermeldt bij het opmerkingenveld:

  1. kleur groen/bruin/wit
  2. versturen /ophalen
  3. Natuurmonumenten lidmaatschapspas-nummer

Prijsuitreiking

(20-11-2007)

De kunstcheque ter waarde van 400,- is op 18 september uitgereikt aan de heer Huizenga uit Zeist door Jan Jaap de Graeff - Algemeen directeur van Natuurmonumenten. Dit gebeurde tijdens de opening van de solo-tentoonstelling bij Art Transit. De heer Huizenga won deze cheque door het insturen van de prijspuzzel uit het herfstnummer van Natuurbehoud. Hij heeft de cheque meteen ingewisseld voor “Together as one”, een grote boombastvaas.

Puzzel mee voor de natuur

(20-09-2007)

In het herfstnummer van Natuurbehoud, het tijdschrift voor leden van Natuurmonumenten, staat een prijspuzzel.
De hoofdprijs is deze keer een kunstcheque van Art for Nature ter waarde van 400 euro. Deze is door mij aan Natuurmonumenten beschikbaar gesteld. De oplossing moet voor 15 oktober doorgebeld / verzonden worden.
Dus een unieke kans om voor niets aan een kunstwerk van mijn hand te komen!

Kunst voor de natuur

Omdat het werk van Natuurmonumenten perfect aansluit bij de boodschap die ik met mijn werk uit wil dragen, heb ik in 2005 ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan van Natuurmonumenten een kunstwerk gemaakt. Het is een wandpaneel van 100 x 100 cm geworden, bestaande uit 100 keramieke eierschalen, getiteld "100 jaar jong".
Dit werk is 16 oktober 2005 onthuld door dhr. K.J. Provoost, regio directeur Utrecht en Noord-Holland van Natuurmonumenten.
Het unieke kunstwerk is voor 1000 euro verkocht aan Düpper Registeraccountants in Amersfoort. De helft van dit bedrag is overgemaakt aan Natuurmonumenten.

Van al mijn werk dat vanuit Expo-Atelier Art-for-Earth of via mijn eigen website wordt verkocht (vrij werk en in opdracht van particulieren), wordt 10% aan Natuurmonumenten geschonken.
Bovendien ontvangt iedereen die ter plekke lid wordt van Natuurmonumenten bij de aankoop van een kunstwerk een keramiek attentie kado. Bij werk in opdracht van overheden / bedrijven wordt geprobeerd een donatie te ontvangen voor Natuurmonumenten.

Lege cartridges en mobiele telefoons kunnen trouwens ook worden ingeleverd bij het Expo-Atelier. Deze worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled door Twise en de vergoedingen voor de cartridges en de telefoons gaan ook naar Natuurmonumenten.

Meer weten over Natuurmonumenten, kijk op: www.natuurmonumenten.nl